Úspora vody v kalírenských provozech
Tato práce se zabývá úsporami vody v kalírnách po provedeném vodním auditu podle metodiky Ministerstva průmyslu a obchodu. Cílem bylo zmapovat aktuální stav vodního hospodářství a navrhnout opatření vedoucí ke snížení spotřeby vody v kalírenském provoze. Opatření byla stanovena v několika oblastech, včetně věžového chlazení, výrobních technologií a využití dešťové vody pro chlazení. Provedením všech opatření dojde k úspoře vody ve výši 2 730 m³/rok. Díky provedenému vodnímu auditu získala kalírna ocenění „Odpovědné hospodaření s vodou“ od Ministerstva životního prostředí, což jí přináší marketingové výhody a zvýšenou ochranu při vyhlášení sucha a stavu nedostatku vody dle zákona o vodách.
![Hotel-Restaurant Tři Věžičky [Střítež u Jihlavy]](http://www.htconference.cz/wp-content/themes/htc/img/bxslider/3vezicky/bxslider-1.jpg)
![Hotel-Restaurant Tři Věžičky [Střítež u Jihlavy]](http://www.htconference.cz/wp-content/themes/htc/img/bxslider/3vezicky/bxslider-2.jpg)
![Hotel-Restaurant Tři Věžičky [Střítež u Jihlavy]](http://www.htconference.cz/wp-content/themes/htc/img/bxslider/3vezicky/bxslider-3.jpg)
![Hotel-Restaurant Tři Věžičky [Střítež u Jihlavy]](http://www.htconference.cz/wp-content/themes/htc/img/bxslider/3vezicky/bxslider-4.jpg)
![Hotel-Restaurant Tři Věžičky [Střítež u Jihlavy]](http://www.htconference.cz/wp-content/themes/htc/img/bxslider/3vezicky/bxslider-5.jpg)





