Vliv různých způsobů hlubokého zmrazování na mechanické vlastnosti vybraných nástrojových ocelí
Předkládaná studie navazuje na předchozí výzkum zaměřený na vliv hlubokého zmrazování na mechanické vlastnosti nástrojových ocelí 1.2379 a Vanadis 23. Cílem této práce bylo porovnat účinek různých režimů kryogenního zpracování na tvrdost, pevnost v ohybu a odolnost proti opotřebení těchto materiálů. Byly zkoumány dva různé přístupy: hluboké zmrazování na -196 °C po kalení s následným jedním vysokoteplotním popouštěním a hluboké zmrazování po vícenásobném popouštění s následným nízkoteplotním popouštěním. Výsledky experimentů ukázaly, že změna pořadí operací při tepelném zpracování má významný vliv na dosažené mechanické vlastnosti.
![Hotel-Restaurant Tři Věžičky [Střítež u Jihlavy]](http://www.htconference.cz/wp-content/themes/htc/img/bxslider/3vezicky/bxslider-1.jpg)
![Hotel-Restaurant Tři Věžičky [Střítež u Jihlavy]](http://www.htconference.cz/wp-content/themes/htc/img/bxslider/3vezicky/bxslider-2.jpg)
![Hotel-Restaurant Tři Věžičky [Střítež u Jihlavy]](http://www.htconference.cz/wp-content/themes/htc/img/bxslider/3vezicky/bxslider-3.jpg)
![Hotel-Restaurant Tři Věžičky [Střítež u Jihlavy]](http://www.htconference.cz/wp-content/themes/htc/img/bxslider/3vezicky/bxslider-4.jpg)
![Hotel-Restaurant Tři Věžičky [Střítež u Jihlavy]](http://www.htconference.cz/wp-content/themes/htc/img/bxslider/3vezicky/bxslider-5.jpg)





